امروزه انواع کانتینرها در حمل و نقل بین المللی کاربردهای فراوانی پیدا کرده‌اند که جهت نقل و انتقال انواع محموله‌های باری با استفاده از روش های مختلف حمل و نقل بین المللی تولید و عرضه می‌شوند. کانتینرها با توجه به انعطاف پذیری بالا در حمل و نقل یکی از رایج‌ ترین روش های حمل ونقل به حساب می‌آیند. انواع کانتینرها با توجه به متنوع بودن محموله‌های تجاری از نظر حجم، ابعاد، ماهیت و غیره طراحی و ساخته شده‌اند که باعث راحت ‌تر شدن حمل و نقل انواع محموله‌های تجاری می‌شوند. کانتینرها انواع مختلفی دارند که از نظر ابعاد و کاربرد دسته‌بندی می‌شوند‌. در سراسر جهان، این محصول به‌دلیل استحکام و مقاومتی که نسبت به آب و رطوبت دارد، بیشتر برای حمل‌ونقل‌های آبی و دریایی کاربرد بسیاری دارد. در به ویژگ‌ها و انواع کانتینرها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 

کانتینر چیست؟

از اصلی‌ترین بخش صنعت حمل‌و‌نقل می‌توان به کانتینر ‌ها اشاره نمود؛ چراکه انواع متنوعی از کالاها که باید از طریق کشتی‌های کانتینری از نقطه‌ای به نقطه دیگر ارسال شوند را توسط آنها حمل می‌کنند. کانتینرها از ورق‌های گالوانیزه کرکره‌ای و ورق رنگی در ابعاد و اندازه‌های استاندارد، ساخته می‌شوند. قیمت ورق تاثیر زیادی در قیمت تمام شده کانتینر دارد. البته اگر از یک ورق فولادی با کیفیت و قیمت بالا برای ساخت این محصولات استفاده شود، در نهایت آن محصول دارای کیفیت و دوام بالاتری خواهد بود. بسته به نوع محصولاتی که حمل می‌شوند یا خدمات ویژه موردنیاز، کانتینرها ممکن است از نظر ابعاد، ساختار، مواد سازنده متفاوت باشند.

کانتینر و انواع آن

ویژگی‌های یک کانتینر استاندارد

یک کانتینر زمانی یک کانتینر استاندارد محسوب می‌شود که از ویژگی‌هایی که در زیر بدان اشاره می‌کنیم، برخوردار باشد:

  • امنیت بالا و ضد سرقت بودن آن

  • غیر قابل نفوذ در برابر آب و رطوبت 

  • داشتن استحکام لازم در برابر ضربه و آسیب 

  • تاثیر ناپذیری از شرایط نامساعد جوی بر روی آن

راه اندازی کارخانجات تولید ورقهای فولادی و آلومینیوم

فرآیند و روند ساخت کانتینر

در ساخت کانتینر معمولاً از ورق های فولادی گاوانیزه رنگی استفاده می‌شود به این صورت که ورق ها پس از برش، فرم دهی و از طریق جوش به یکدیگر متصل می‌شوند، کف آن هم از جنس ورق فولادی می باشد. اما بر روی آن یک سطح چوبی قرار می‌گیرد تا فرایند جابه جایی به آسانی صورت گیرد. آلیاژهای بکار رفته در ساخت کانتینر باید کاملاً ضدزنگ باشند؛ زیرا در حمل و نقل دریایی در معرض رطوبت قرار می گیرند نباید دچار خرابی یا زنگ زدگی شود. 

انواع کانتینرها از نظر ابعاد

انواع کانتینر از نظر ابعاد

کانتینرها در شکل‌ها و ابعاد مختلفی جهت اهداف مختلف طراحی و عرضه می‌شوند، با این حال از نظر اندازه و ابعاد کانتینرهای 20 فوتی و کانتینرهای 40 فوتی رایج‌ترین نوع کانتینرهای برای انواع حمل و نقل از جمله حمل دریایی هستند. به طور معمول ارتفاع یک کانتینر 8 فوت و 6 اینچ است و یک کانتینر مکعب بلند 9 فوت و 6 اینچ خواهد بود.

کانتینر 20 فوت

کانتینر استاندارد 20 فوتی یا ون خشک یکی از رایج ترین کانتینرهای مورد استفاده برای حمل و نقل کالا در حمل و نقل دریایی به حساب می‌آید. یک ظرف 20 فوتی دارای طول، عرض و ارتفاع خارجی به ترتیب حدود 20 اینچ، 8 اینچ و 8’6 اینچ است. این ابعاد در سیستم متر 6.0، 2.4 و 2.6 متر می باشد. با توجه به ظرفیت کانتینر 20 فوت ممکن است که وسایل مختلفی از جمله مبلمان، وسایل منزل، ابزارهای ساختمانی، مصالح و وسایل نقلیه را در آن جای گیرد و در امنیت کامل محموله جابه جا شود.

کانتینر 40 فوت

ابعاد یک کانتینر 40 فوت عبارتند از: ابعاد بیرونی (بر حسب فوت): طول 40 x عرض 8 دقیقه x ارتفاع 8 دقیقه 6 اینچ. ابعاد بیرونی (بر حسب متر): 12.19 متر طول x 2.44 متر عرض x 2.59 متر ارتفاع. ابعاد داخلی (بر حسب فوت): 39 ‘6 اینچ طول x 7′ 9 اینچ عرض x 7’ 10 اینچ ارتفاع.یک کانتینر 40 فوتی دارای فضای ذخیره سازی بالایی می‌باشد. با در نظر گرفتن محدودیت ها و ابعادی که داریم، منطقی است انتظار داشته باشیم که وسایل یک خانه خانوادگی 170 متری بتواند در یک کانتینر 40 فوتی قرار گیرد.

 

تفاوت کانتینر با کانکس

کانتینر و کانکس هردو بسیار به یکدیگر شباهت دارند اما تفاوت هایی نیز دارند که سبب شده این دو کالا از یکدیگر متمایز گردند. به این نکته توجه داشته باشید که کانتینرها صرفاٌ جهت حمل کالا مورد استفاده قرار می‌گیرند و از یک لایه ورق گالوانیزه تولید می‌شوند اما کانکس از انواع مختلف مواد ساخته و جهت استفاده انسان می باشد و دارای پنجره و درب ورودی، سیستم تهویه، سرویس بهداشتی اتاق خواب و نیز آشپزخانه می باشد. همچنین کانکس در ابعاد مختلف طراحی و ساخته می شود اما کانتینر طبق استانداردهای جهانی ساخته و دارای ابعاد ثابتی می باشد. کانتینر در حمل و نقل بین اللملی بسیار پرکاربرد می‌باشد و سبب سرعت بخشیدن در امر حمل بار می گردد.

انواع کانتینر از نظر کاربرد

انواع مختلف کانتینر از نظر کاربرد

کانتینر عایق بندی شده

این نوع از کانتینر عایق بندی شده است که بتواند داخل محفطه را خنک نگه دارد. این روش معمولا برای کالاهایی مانند دارو، گوشت یخ زده، بستنی و یخ و موارد نظیر آن‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

کانتینر یخچال دار یا دارای سیستم خنک کننده

اسم این کانتینر نشان از کاربرد آن دارد. این کانتینر دارای سیستم خنک کننده می‌باشد و برای محموله هایی که امکان فاسد شدن دارند از جمله مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. روش های مختلفی جهت خنک نگه داشتن کانتینر وجود دارد که از جمله می توان به استفاده از گازهای خنک کننده اشاره نمود. البته از مایع خنک کننده هم می‌توان استفاده نمود اما این روش پرهزینه بوده و کمتر از آن استفاده می شود.

کانتینر کالای خشک یا نرمال 

این نوع کانتینر متداولترین نوع کانتینر است و هر نوع کالای خشک مشمول این نوع کانتینر می شود. در نتیجه کاربرد بسیار آن از پرمصرف ترین کانتینرها محسوب می‌شود.

کانتینر روباز

از این کانتینر نیز جهت حمل و نقل کالاهای خشک استفاده می شود با این نوع تفاوت که به جای سقف فلزی از یک پارچه کرباسی به عنوان سقف آن استفاده می شود. دیواره‌ی این کانتینر از جنس استیل موج دار و کف آن چوبی است. کاربرد این نوع حمل برای کالاهایی با بسته بندی نامشخص است مانند شن، ماسه، حبوبات و موارد نظیر آن.

کانتینر پهلو باز

یک طرف این نوع کانتینر از در تشکیل شده است که مزایایی نسبت به کانتینر نرمال دارد. می‌توان از این نوع کانتینرها به دلیل حجم زیاد آن‌ها استفاده حداکثری نمود. هم‌چنین سهولت در بارگیری و بارگیری در کمترین زمان از دیگر مزیت های این نوع از کانتینر هاست. این نوع کانتینرها کالا بیش از اندازه بزرگ را در خود جای می دهند.

کانتینر رو و پهلو باز

این نوع کانتینر هم مانند رو باز یا پهلو باز کاربرد خاص خود را را دارد و در واقع ترکیبی از این دو نوع کانتینر محسوب می‌شود.

بررسی خطوط تولید ورق پلی کربنات، ضد گلوله و کارتن پلاست

کانتینر مخزن دار

کانتینر مخزن دار جهت حمل مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرد و شکل آن نیز با دیگر کانتینرها متفاوت است و همچنین به شکل استوانه است.

کانتینر تهویه دار

کانتینر تهویه دار به کافی کانتینر نیز شناخته می‌شود. کالاها یا موادی که برای خراب نشدن نیاز به تهویه دارند اغلب از این کانتینر برای بارچینی آن ها استفاده می شود از این رو برای حمل کالاهایی مانند قهوه و لوبیا از کانتینر تهویه دار کاربرد دارد.

کانتینر تاشو

به علت این که در صورت نیاز تا می شوند حجم کمتری را اشغال می کنند این نوع کانتینرها، کانتینرهایی هستند که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

کانتینر مخصوص حمل گاز فشرده

شکل این کانتینر نیز مانند استوانه است و برای حمل گازها کاربرد دارد.

 

سخن پایانی

کانتینرها از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و قابلیت استفاده در تمام روش های حمل و نقل بین المللی را دارد. شناخت انواع کانتینر و بررسی تمام ویژگی و مشخصات آن‌ها در انتخاب صحیح کانتینر مناسب برای جابه‌جایی محموله‌های تجاری بسیار موثر و حائز اهمیت است. چرا که تناسب بین محموله و نوع کانتینر ضمن انکه فرایند حمل و نقل را سرعت می‌بخشد، در زمان و هزینه صرفه‌جویی ممکن را خواهد داشت و جابجایی محموله‌ با امنیت بیشتری صورت گیرد.

Leave a Reply Cancel reply

ASK
0